Saltele cu memorie: Avantaje și dezavantaje

Camera cu saltea memory foam

Care sunt avantajele și dezavantajele saltelelor din spumă cu memorie?

Saltelele din spumă cu memorie sau saltelele viscoelastice sunt ultima tendință în materie de modă minimalistă. Poate că v-ați întrebat dacă acest tip de saltea este potrivit pentru dumneavoastră.

Dar o saltea din spumă cu memorie este perfectă pentru că se adaptează la corp și face ca presiunea exercitată de saltea să dispară datorită greutății și temperaturii acesteia. Această mare adaptabilitate, împreună cu atingerea sa moale și foarte confortabilă, face ca salteaua să ne prindă în capcană și să ne dea senzația de imponderabilitate, ceea ce pentru unele persoane este un avantaj, iar pentru altele un dezavantaj, deoarece unora nu le place.În plus, saltelele din spumă cu memorie, fiind sintetice, ventilează bine și pot fi susținute în somiere sau în baze capitonate. Principalul lor dezavantaj este prețul, deoarece o saltea din spumă cu memorie de bună calitate este de obicei scumpă și, de asemenea, faptul că saltelele din spumă, viscoelastică fiind tot o spumă, sunt puțin mai calde decât cele cu arcuri, deși problema căldurii se rezolvă prin acoperirea saltelelor cu țesături răcoroase.

La urma urmei, există o mare varietate de paturi și saltele în industrie, deci cum poți fi sigur că salteaua pe care o alegi este cea potrivită pentru tine? Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este să luați în considerare:

 • Ce oferă produsele
 • Ce spun utilizatorii
 • Comparați între concurenți
 • Satisfacerea nevoilor și preferințelor dumneavoastră.

În acest articol vom discuta despre caracteristicile saltelelor cu spumă cu memorie și vom prezenta avantajele și dezavantajele pe care alți consumatori le-au comentat pe baza experienței lor, astfel încât să puteți fi informat atunci când faceți achiziția.

Saltele din spumă cu memorie mult mai bune decât alte…

Saltelele din spumă cu memorie tind să aibă scoruri de satisfacție în jur de 80% (singurul tip de saltea care se apropie în consistență este latexul). Această statistică înseamnă că, în medie, 4 din 5 persoane sunt mulțumite de saltelele care includ acest material. Această rată ridicată de satisfacție provine din numeroasele beneficii pe care le are

Aceste saltele sunt fabricate cu spume certificate numite Viscolastic și materiale premium, echilibrând susținerea și confortul. Există mărci precum Neztsleep care integrează Viscolastic de 5 cm cu spumă de înaltă densitate cu o înălțime de 25 cm, acest strat oferă fermitate și structură patului. În plus, tehnologia AirFlow cu materiale respirabile pentru a vă menține răcoarea pe tot parcursul nopții.

Acestea sunt perfecte pentru tine dacă.

 • Suferiți de dureri de spate și/sau de articulații.
 • Aveți probleme cu punctele de presiune.
 • Vă răsuciți și vă întoarceți des noaptea.
 • Aveți o saltea care își pierde rapid confortul.
 • Mișcările partenerului dvs. vă trezesc noaptea.

Avantajele saltelelor din spumă cu memorie

 • Relaxare și susținere a presiunii. Spuma cu memorie oferă suport pentru corpul dumneavoastră prin distribuirea greutății pe suprafață, ceea ce ajută la ameliorarea stresului și a tensiunii din corpul dumneavoastră. Prin eliminarea punctelor de presiune de pe umeri și șolduri, durerea este redusă pe tot parcursul zilei, iar coloana vertebrală își menține alinierea naturală, în loc să fie forțată în forma liniară a saltelei.
 • Nici o propunere de transfer. Mulți oameni consideră că saltelele din spumă viscoelastică sau cu memorie sunt ideale pentru că, în sfârșit, pot dormi bine cu partenerul lor. La o saltea dublă din spumă cu memorie, dacă o persoană se mișcă sau se ridică din pat, mișcarea nu o deranjează pe cealaltă.
 • Durabilitate. Saltelele din spumă sunt cunoscute pentru că durează mult mai mult decât o saltea convențională medie. Spumele de bună calitate pot dura între 5 și 15 ani, în funcție de fabricație, iar multe mărci oferă aproximativ 10 ani de acoperire completă în cadrul garanțiilor lo

Dezavantajele saltelelor din spumă cu memorie

 • Greutate. Saltelele din spumă cu memorie pot fi foarte grele din cauza naturii dense a spumei. Unele persoane consideră că este dificil să mute patul pe cont propriu, dar aceasta este o plângere destul de minoră în general.
 • Căldură. Aceste tipuri de saltele se adaptează la forma corpului dumneavoastră, iar spumele mai dense pot fi deosebit de vâscoase. Acest lucru le face sensibile la temperaturi și poate face ca utilizatorul să se simtă inconfortabil.
 • Miros. Salteaua viscoelastică tradițională este fabricată cu o varietate de substanțe chimice și produse petroliere. Unii utilizatori se plâng de un miros neplăcut care poate dura săptămâni întregi. Aceste mirosuri, „off-gassing”, se datorează compușilor organici volatili din produs pentru a-l compacta astfel încât să poată reveni la starea inițială. Cu toate acestea, există unele saltele viscoelastice create fără acești compuși toxici, concepute pentru a combate această problemă.
 • Preț scump. Din cauza procesului de fabricație, spuma cu memorie este scumpă. Cu toate acestea, consumatorii pot găsi adesea oferte bune și reduceri la saltelele din spumă cu memorie online. Chiar și prin intermediul comercianților cu amănuntul cu discount.